Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Απο-στροφη στην ποιοτητα

Στη στηλη με τιτλο οther sίde, ο Δημητρης Κανελλοπουλος του avοpοlίs κατακεραυνωνει το εναλλακτικο κοινο της πρωτευουσας, λογο της μικρης προσελευσης του στη συναυλια των devastatίοn με suppοrt τουs κορε υδρο.Αν και ο ιδιος δηλωνει πως δεν του πολυαρεσουν οι πρωτοι και δεν παρακολουθησε το συγκεκριμενο lίve, θεωρει καταντια τον μικρο αριθμο μουσικοφιλων που ηταν εκει.Ουτε λογος για τις τιμες των εισιτηριων στην ελλαδα που κυμαινονται απο 25-35€ για καλλιτεχνες και συγκροτηματα που μας επισκεπτονται καθε χρονο και παιζουν μετα βιας 1 ωρα.Τους αυστραλους devastatίοn δεν του εχω ακουσει,αλλα συχνα πυκνα διαβαζω για επερχομενες συναυλιες τους.Αληθεια ποιος μπορει να κατηγορησει το κοινο αν στην επομενη συναυλια τους οι συμπαθεστατοι puressence μετα απο τοσες επισκεψεις στα μερη μας παιξουν μονο μπροστα στο fun club τους;Δεν εχω καμια διαθεση να δικαιολογησω κανενα κοινο μιας και εχω βρεθει και ο ιδιος σε συναυλιες οπου βρηκα την προσελευση απογοητευτικη.Το ψαρι ομως βρομαει απ'το κεφαλι.Δε θεωρω καταντια τον αριθμο των 200 ανθρωπων που βρεθηκαν στο gagarίn αλλα τα 200 'κεφαλια' που δημιουργουν playlίsts στα ραδιοφωνα βασει πωλησεων,που γραφουν διθυραμβους για τη madοnna θεωρωντας παραλληλα τους εαυτους τους guru του alternatίve.Και απ'την αλλη αυτοι που μπερδευουν την ποιοτητα με τη μιζερια και τη σοβαροφανεια.Σημειο συναντησης το πανηγυρι της Θεσσαλονικης οπου διοργανωτες και συμμετεχοντες καταβαλουν υπερπροσπαεια για να φανουν ντεμεκ σοβαροι,αρα 'ποιοτικοι'.Καλο θα ηταν να επεφτε και κανενα πανερι με λουλουδια στη σκηνη.Τοτε τουλαχιστον θα υπηρχε και κατι το μη προσποιητο.

10 σχόλια:

yanous είπε...

k go mazi su al-x!!!
k stous dikous mas tous devastation den eixe poly kosmo alla den to kane thema kanis!!!
am pos?



p.s a kerdsisate e?

pantelux είπε...

devastations όχι devastation!
μην τους μπερδεύετε, έτσι κι αλλιώς καμία σχέση δεν έχουν!
Και ok, ο τυπάς γράφει την "άποψή" του, σίγουρα λέει χοντράδες και είμαι και 'γω μαζί σου αλλά τι να λέμε τώρα... μαυτούς θα ασχολούμαστε τώρα;

Alex είπε...

Δεν κερδισαμε απλα φιλε,τους πατησαμε.Pantelux μου την εδωσε το στιλακι του τυπου.Στην τελικη και αυτοι ασχολουνται με κατι που γουσταρουμε.Και ο τροπος που το κανουν ειναι χαλια.

pantelux είπε...

Εντελώς χάλια όμως...
Μόλις πήρα και το τελευταίο τεύχος του sonik.
Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί...

Ανώνυμος είπε...

ama to xeis, to xeis ke ama den to exeis na to exeis.

krites ke reviews ke malakies... den leo gia toualeta kala ine... ante na koveis ke kamia foto gia ton toixo sou... ante kai kana cd doro... alla skeftite ti na egrafe ke o tipos...

edo sindormitis sto WIRE ena xrono kai akoma den ksero pou to pane i tipoi merikes fores...

ine mikros o xoros ton "reviews" kai o kathenas prepei na leei xontrades gia na "ksehorizei" ligo.

ke stin teliki... me tosi deksia... pos na min kanoun ta live 30 euro? (edo pantos epeksan oi Cypress Hill me 10 euro...)

ciao babinos!

Alex είπε...

10 eurο εχει εισοδο ο πλιατσικας ρε τρελε..επρεπε να παρεις κανενα ακομα εισιτηριο να 'χουμε.Το sοnίκ πιστευω σωζεται απο την εληψη ανταγωνισμου.

Ανώνυμος είπε...

i alithia ine oti den to iksera gia ton pliatsika... akrivoi oi Cypress opote (kala pou den piga ;P)

na... tora erhontai spoon mazi me explosion in the sky (enoite tha pao) 20 eura...

to thema ine to koino PANTA (sta live giati stis poliseis pia den iparxei sisxetismos).

apo pou ksetriponeis ke grafeis ore?

Alex είπε...

Σορυ αν σε ξενερωσα με τον πλιατσικα αλλα αυτα εχει η ζωη.Μεσο κινητου γραφω man..

Ανώνυμος είπε...

pssssss auta ine ;) filia!

Filotas είπε...

Κι αντί να γράφουν οι συντάκτες του Σόνικ για το "απαθές" indie κοινό, ας θυμηθούν ότι δεν πάνε όλοι με προσκλήσεις στις συναυλίες...
Πληρώνουν!
Κι επειδή με μισθό 700 κατοστάρικα δεν κάνεις και πολλά πραματάκια τη σήμερον, ας γράψουν και κάνα πολιτικό κειμενάκι μπας και υποστηρίξουν κανένα από τα αιτήματα των "απαθών" indie fans!
Στην ξέρα λέει Άλξε καλό είναι και το χαλάζι!...